PROJE "Upcycling And STEM(İleri Dönüşüm Ve STEM)"

Upcycling And STEM(İleri Dönüşüm Ve STEM)

Proje Adı: Upcycling And STEM(İleri Dönüşüm Ve STEM)

Proje Öğretmenleri: Nalan Öztürk, Şule Turgay

Proje Hakkında: Projemiz Bulgaristan Türkiye ortaklığında yürütülen, 4 farklı okuldan 8 öğretmenin yer aldığı uluslararası bir e-twinning projesidir. Projemizde: 4-10 yaş arası çocukların ileri dönüşümü (yaratıcı geri dönüşüm) benimsemesi ve yaratıcı düşünmeyi teşvik etmesi, STEM yoluyla problem çözme, eleştirel düşünme, işbirliği ve iletişim gibi 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje sonunda erken yaşta ileri dönüşüm yapabilen, karşılaştığı sorunlara çözüm getirebilen bireyler yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Proje Amaçları: Projemizde: Çocukların ileri dönüşüm kavramını öğrenmeleri ve uygulamaları, atık malzemeleri ayırt edip değerlendirmeleri, grup çalışması yapmaları, arkadaşlarını dinlemeleri, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeleri, problem çözme becerilerini geliştirmeleri, hayal gücü, farklı çözümler denemek, deneme yanılma yöntemleriyle e-twining projesine aktif olarak katılmak. Öğretmenlerden farklı kültür ve okullardan meslektaşlarıyla tanışmaları, belli bir takvime bağlı kalarak sorumluluklarını yerine getirmeleri, meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulunmaları, farklı yöntem ve teknikleri öğrenmeleri, dijital yeterliliklerini artırmaları ve e-twining projesini deneyimlemeleri bekleniyor. Projemizde; görünürlük faaliyetlerinin yürütülmesi, yaygınlaştırma faaliyetlerinin yürütülmesi, planlanan iş sürecinde belirtilen görevlerin yerine getirilmesi, raporların yaygınlaştırılması ve beklenen sonuçlara ulaşılması amaçlanmaktadır.

30-04-202430-04-202430-04-202430-04-2024